Siste tid i praksis<3

Nå går det mot slutten av praksis og for en karusell det har vært! Som alt annet er ikke praksis en dans på roser. Det har vært både opp og nedturer gjennom de ti ukene jeg har tilbragt her.

Det startet med å gruglede seg. Dette da man faktisk ikke vet hva som møter en før man virkelig er der og det for meg er skremmende. Men nå på slutten sitter jeg bare igjen med en god følelse. Jeg sier at praksis har vært en karusell og da vil jeg si en karusell av følelser. Praksis er meget tidkrevende og det tar mye energi, men samtidig er det så gøy. Gøy å få være med på ting og det er ikke minst gøy å lære. Alle sitter nok igjen med hver sine forskjellige følelser etter en slik periode, men likevel håper jeg alle har fått noe godt ut av praksisen sin. Vi har alle forskjellige veiledere og beboere. Det er helt ulikt hva vi får gjøre og hva vi opplever, noe man dessverre ikke kan unngå. Likevel lærer man så utrolig mye på den korte tiden man er der. Jeg ønsker å liste opp litt ting jeg personlig har fått oppleve i praksis, for å gi dere et mer innblikk i hva en sykepleier kan gjøre på et sykehjem. Gjennom perioden har jeg blant annet fått være med på:

Grunnleggende stell (dusj, morgen/kveldsstell), observert bytting av kateter, hatt medisin ansvar, skiftet morfinport, gitt morfin og midazolam, trekt opp morfin, utført steril prosedyre av innstikksted, ut på tur med beboere, servert mat, matet beboere, lagt dosetter, vært i kontakt med pårørende, livets siste dager, dokumentert i gerica, lagt coban, tatt blodprøver, tatt vekt og mye mye mer…

Som 1 årsstudent kan jeg trygt si at tiden har flydd fra start til nå mot slutten. Praksis perioden har bare vært en liten del av dette skoleåret, men så utrolig betydningsfullt. Det er vanskelig å skulle ta farvel med beboerne på sykehjemmet. De jeg har fått tilbringe de ti ukene mine med og de som har vært med på å gjøre min praksis til en super periode. Også vil jeg bare avslutte med om du vurderer å søke sykepleien, SÅ GJØR DET! Og gled deg til praksis. Det er en unik erfaring og ikke minst utrolig gøy.

Takk for meg og lykke til videre<3

En tanke om “Siste tid i praksis<3

  1. Takk Helene for fint innlegg! Så flott at du har hatt en flott praksisperiode. Håper at du har fått erfare å integrere teori og praksis, slik at praksis blir kunnskapsbasert. Lykke til videre med sykepleiestudiet.
    Vennlig hilsen Guri

    Liker

Legg igjen en kommentar