Siste uke i praksis

Nå har vi kommet til siste uke av praksisperioden. For en læringskurve vi har hatt! Da vi startet for snart 10 uker siden, møtte vi et ukjent sykehjem med ukjente beboere og personale. Det var mye å sette seg inn i. Alt ifra rutiner på mat og stell til ulike sykepleieprosedyrer var nytt. Nå sitter vi igjen med masse nye erfaringer og et godt innblikk i yrket som sykepleier på sykehjem.

På samme måte som at vi hadde forventninger til praksisstedet, hadde også de forventninger til oss. Vi gikk inn med stor lyst til å lære og å få være med på så mye som mulig. Vi har hatt et åpent sinn hele veien. For oss har det vært viktig å få mulighet til å prøve oss på ulike oppgaver, slik at vi kunne få brukt det vi har lært på skolen i praksis. Dette føler vi absolutt at vi har fått gjort. Veilederen vår har tatt oss med på alt hun har gjort, og har bidratt til at vi har fått et fantastisk praksisopphold.

Her prøver vi de ulike heisene man kan bruke ved somatiske utfordringer.

Siden vi har vært på en korttidsavdeling, har vi fått møte mange forskjellige mennesker med ulike problemstillinger. Vi har fått være med på alt ifra innkomstsamtaler, tatt målinger i henhold til NEWS skåringsskjema, administrering av legemidler, legevisitt, blodprøver, satt inn veneflon og kobling av infusjonssett. Dette er bare noen få av mange oppgaver man gjør som sykepleier. Nå gleder vi oss til å fortsette på studiet og til nye spennende praksisperioder i hjemmesykepleien, psykiatrien og på sykehus!

Vi har virkelig hatt det gøy under disse 10 ukene og vi takker alle de fantastiske menneskene som har bidratt til dette, både beboere, ansatte og selvfølgelig veilederen vår. Håper dere andre har hatt en like fin og lærerik praksis som det vi har! Ønsker dere en god og velfortjent sommerferie når den kommer. Klem fra Maia og Emilie ❤

Publisert av MaiaogEmilie

Maia Hei, jeg heter Maia og går sykepleie i Fredrikstad. Jeg har alltid vært glad i å jobbe med mennesker fra jeg fikk lov til å gå ut i arbeidslivet. Jeg har vokst opp med en lillebror som har diverse utfordringer på grunn av en hjerneskade han fikk som liten. Det er han som har vært grunnen til at jeg nå studerer for å bli sykepleier, og å kunne hjelpe mennesker. Under dette studiet gleder jeg meg til en variert hverdag med mye nytt og spennende. Jeg har ingen jobb erfaring fra helsevesenet tidligere, så alt jeg lærer og kan gjøre under praksis er bare positivt. Jeg tror også det blir lettere å lære når alt vi har hatt av teori på skolen blir overført til praksis. Jeg gleder meg også til å presse meg selv og mine grenser på en annen måte enn før. Med dette tenker jeg på intim-grensen i forhold til stell av pasienter i starten. Jeg håper og tror at dette kommer til å bli en positiv opplevelse med høy læringskurve. Emilie Hei, jeg heter Emilie og studerer også sykepleie i Fredrikstad. Jeg har jobbet innen helse- og omsorgssektoren i flere år, ved siden av studier. Arbeidserfaringen min omfatter både sykehjem og hjemmetjeneste. Jeg trives godt når jeg får jobbe med mennesker, og dette er derfor en viktig grunn til at jeg nå studerer sykepleie. I tillegg vet jeg at dette er et yrke det er stort behov for i dagens samfunn, noe som gjør at det blir enkelt å søke jobb når jeg er ferdig utdannet. Selv om jeg til nå har en del erfaring innen helse, vil jeg som sykepleier få et helt annet ansvar enn jeg har hatt tidligere. Dette betyr at jeg allerede som student, vil få prøvd meg på arbeidsoppgaver jeg ikke har gjort før. Jeg håper derfor at praksisperioden blir spennende og full av nye opplevelser og ting jeg kan få prøvd meg på. Jeg gleder meg til å lære masse og til å skape nye erfaringer. Veldig hyggelig om dere vil være med å dele denne opplevelsen med oss!

Legg igjen en kommentar