Aktiviteter i praksis

Hei,

Før jeg kom på sykehjemmet var jeg veldig nysgjerrig på aktivitetene som de hadde her. Det jeg lurte mest på var om det var ofte aktiviteter, eller sitter beboere mye for seg selv? Er de flink til å tilpasse aktiviteter til hver enkelt, eller er utvalget lite? Her må jeg si at jeg ble veldig positivt overrasket, og er imponert over avdelingen og generelt hele sykehjemmet sitt arbeid for å aktivisere beboere på best mulig måte. For aktivitet er jo så viktig da det er et grunnleggende behov, samtidig som det bevarer helse, livskvalitet og funksjonene våres. 

Her jeg er i praksis har de en illustrasjon av en sol der solstrålene er noen aktiviteter som de kan tilby her på avdelingen. Dette er veldig nyttig dersom man ikke er så kreativ til å finne på ulike ting selv – For da kan man bare kikke bort på «aktivitetssolen» og få ideer. Vi har også et veldig enkelt verktøy i pasientjournalen som heter aktivitetskalender: Der kartlegger man aktivitetene som hver enkelt beboer har hatt i løpet av uken.

De første ukene av praksisen var det ekstremt fint vær her. Da benyttet vi hver mulighet å ta beboere ut på trilletur for å nyte finværet. Dette satt de ekstremt pris på, og man merker at de er så takknemlig uansett om det er en stor eller liten ting vi gjør for dem. For de beboere som ikke ønsker så mye fysisk aktivitet, så er sangstunder og gode samtaler det de liker best. Her på avdelingen som jeg er, har de mange aktiviteter som er arrangert av sykehjemmet og ikke bare på avdelingen. Det kan være alt i fra konserter, herre og dameklubb, bingo, vaffeldager og gudstjeneste. Da kommer de alltid smilende tilbake på avdelingen, spesielt når de har vært så heldig og vinne premie på bingoen.

Dersom dere trenger noen ideer til aktiviteter, eller noe å finne på med beboerene de siste dagene av praksis, så la jeg til et bilde av aktivitetssolen som er her på avdelingen! Nyt den siste tiden som er igjen 🙂

  

En tanke om “Aktiviteter i praksis

Legg igjen en kommentar